Ship it!

"Ship it!" Zowat elke developer die ik ken, gebruikt deze frase meesmuilend om aan te geven "Ja, in principe zouden we dit stuk software kunnen releasen, maar het kan nog zoveel beter. We zouden beter nog wat verder schaven."

Soms hebben ze gelijk. Je hebt een stuk software gebouwd waar je technisch gezien mee voldoet aan alle vereisten, maar je weet nu al dat niemand er echt warm van gaat worden.

Soms hebben ze ongelijk. Er kunnen nog toeters en bellen worden toegevoegd, maar wat je nu hebt is al 10 keer beter dan alle alternatieven die beschikbaar zijn.

De meeste goeie developers die ik ken hebben veel schrik om een heel nieuw stuk software te releasen. Het is moeilijk om iets aan de wereld te tonen waarvan je zelf denkt dat het nog niet perfect is. Zij zouden liever eeuwigdurend blijven bijschaven aan hun kunstwerk tot het perfect is.

De meeste CEOs van techbedrijven hebben liever software die gebruikt wordt en waar mensen voor betalen dan een perfect stuk software. Ze weten heel goed: als niemand betaalt voor hun product zal hun bedrijf snel ophouden te bestaan.

Jij, CTO, bent je best bewust van deze spanning. Ga je voor een perfect product dat nooit af is, ga je voor een snel in elkaar geknutseld product, of zoek je de balans tussen deze twee uitersten?

Vorige
Vorige

Commitment

Volgende
Volgende

Rigoureus