SoftwareCaptains

View Original

Waar zijn de oplossingen?

Waar zijn de oplossingen?

Mensen die me al een tijdje volgen hebben ongetwijfeld gemerkt dat ik vooral vragen stel in deze artikeltjes, of ik wijs af en toe op een mogelijke valkuil. Ik geef heel weinig oplossingen. Hoe komt dat? Is het omdat ik de oplossingen “achterhoud” tot je betaalt ?

Neen. De reden dat ik geen oplossingen geef is omdat er geen generieke oplossingen zijn voor de uitdagingen die je als CTO tegenkomt. In de jaren ‘80 zei Fred Brooks al “There is no silver bullet”. Dat is bijna 40 jaar later niet anders.

De aparte uitdagingen die je tegenkomt zijn gek genoeg niet uniek. Ik heb al met genoeg techbedrijven gewerkt om dat te weten. De combinatie van uitdagingen wel. Niemand heeft dezelfde verzameling uitdagingen als jij.

Om een oplossing voor een uitdaging te vinden moet je naar de hele verzameling kijken. Daarom kan ik je hier geen oplossingen geven. Ik kan je enkel attent maken op je uitdagingen.

Wil je toch over oplossingen praten? Neem dan eens deel aan de CTO Mastermind, kom mee ontbijten, of laat je individueel begeleiden.