SoftwareCaptains

View Original

Waar vind je hulp?

Waar vind je hulp? Wanneer je twijfelt tussen een paar opties. Wanneer je even niet meer weet wat de volgende stap moet zijn. Wanneer je even geen opties meer ziet.

Voor mij hangt het af van de situatie.

Is er niets dringends aan de hand? Dan lees ik een boek of lees wat blogs. Ik praat met mensen en leer nieuwe mensen kennen. Mensen die iets anders doen dan ik, maar ook mensen die iets soortgelijks doen.

Is er iets dat plots de kop opsteekt? Dan kijk in mijn netwerk of ik iemand ken die al zoiets heeft meegemaakt. Als ik niet direct iemand vind, durf ik ook al wel eens een oproep lanceren.

Sta ik voor een veranderingstraject? Wil ik zaken op een andere manier gaan aanpakken? Dan zoek ik iemand die me daarbij kan begeleiden. Iemand die ik regelmatig up-to-date houd en waar ik regelmatig feedback aan vraag.

Herken jij je hierin? Pak jij dat ook zo aan?

De basis is natuurlijk dat netwerk - daarin moet je investeren wanneer er niets dringends aan de hand is. Wat ik zie is dat het voor CTOs soms moeilijk is om zo’n netwerk uit te bouwen. Er zijn niet zo heel veel gelegenheden waar je op vertrouwelijke basis met gelijkgestemden kan praten. Daar wil SoftwareCaptains iets aan doen.

Als jij je netwerk wil uitbouwen, raad ik je aan om langs te komen op het CTO Breakfast op 16 november. Koffie, croissants, en goede gesprekken. Wat wil je nog meer?

https://www.softwarecaptains.be/cto-breakfast-november-2021