SoftwareCaptains

View Original

Visie

“Wat je elke dat doet hangt af van je software-development-strategie, die afhangt van je productstrategie, en die hangt weer af van je bedrijfsvisie!” Ik verkondig voortdurend hoe belangrijk het is dat je een goede afstemming binnen je bedrijf hebt over wat nu precies de visie van je bedrijf is. Een goede tip: schrijf die samen neer. Niet in vage bewoordingen om toch maar iets op je website te zetten, maar in duidelijke, heldere taal waarmee je beslissingen kan nemen.

Ook voor SoftwareCaptains is dat belangrijk. Het hele c-level team is aan tafel gaan zitten (lees: ik heb dit in mijn zetel getypt) en is bij het volgende uit gekomen:

SoftwareCaptains wil meewerken aan een bloeiend ecosysteem van (software)techbedrijven in België en Nederland.

Een CTO in zo’n bedrijf moet voortdurend en heel snel nieuwe skills uitbouwen naarmate hun bedrijf groeit en hun rol verandert. Wanneer dit niet goed begeleid wordt moet zo’n CTO vaak afhaken – ze kiezen zelf voor een ander job, ze staan de groei van het bedrijf in de weg, of ze worden gevraagd om een andere job te gaan zoeken.

SoftwareCaptains wil hen in staat stellen om die keuze zelf te kunnen maken. Niet elke CTO die zich goed voelt in een startup van 3 mensen voelt zich goed in een scaleup van 100 mensen – maar die keuze moet wel bij hen liggen. SoftwareCaptains wil voorkomen dat die keuze voor hen genomen wordt.

Dit doen we door CTOs te laten zien wat de uitdagingen zijn die op hun groeipad liggen, welke skills ze zich daarvoor moeten eigen maken, en hoe ze daaraan beginnen. We hebben hier individuele en collectieve programma’s voor.

Nu ben ik benieuwd hoe dit overkomt.

Als je SoftwareCaptains nog niet kende: maakt dit duidelijk wat SoftwareCaptains doet? Zijn er woorden of zinnen die je niet begrijpt?

Als je SoftwareCaptains al wel kende: komt dit overeen met de werkelijkheid? Is dit wat jij dacht dat SoftwareCaptains doet?