SoftwareCaptains

View Original

Niet snel genoeg

Alles gaat toch altijd minder snel vooruit dan je zou willen. Het doet me vaak zuchten.

Herken je dat gevoel? Onlangs had ik het weer. Het gevoel dat je dag na dag aan de weg aan het timmeren bent, maar dat er te weinig mensen over die weg willen wandelen.

En toch. Nu de eindejaarsperiode eraan komt dacht ik “ik maak eens een overzicht van het afgelopen jaar”. En ik stond een beetje versteld. Want wat heb ik het afgelopen jaar gerealiseerd?

Ik heb vijf keer de CTO Masterclass kunnen organiseren. Iets dat vorig jaar nog niet bestond heb ik vijf (!) keer gedaan dit jaar. Mijn dank aan alle deelnemers – de Masterclass heeft hen (hopelijk) vooruit geholpen, maar ik ben er ook door gegroeid. En fantastische feedback gekregen.

CTOs en engineering leaders hebben nu de kans om maandelijks samen te komen in de CTO Club. Eind vorig jaar was dit een bang droompje van mij waarvan ik dacht het nooit te zullen verwezenlijken. Tot een CTO mij zei dat hij op zoek was naar zoiets. En blijkbaar was hij niet alleen! Merci Ulrich, merci alle leden!

Daarnaast heb ik een paar bedrijven mee mogen helpen klaarmaken om verder te groeien. Vaak speel ik daar vooral katalysator om de goede bedoelingen van iedereen in goede banen te leiden – maar het maakt een verschil. Bedankt aan iedereen die zich door mij heeft laten begeleiden!

En last but not least – ik heb weer met ongelooflijk interessante mensen kunnen praten in de SoftwareCaptains podcast. Dank je als je te gast wou zijn! Van elk gesprek heb ik iets geleerd – en ik ben ervan overtuigd de luisteraars ook.

Mijn plannen voor 2023? Alles van hierboven nog scherper, nog gestructureerder krijgen. Zodat ik niet enkel vage beloften doe, maar dat ik je duidelijk kan uitleggen wat de uitkomst van onze samenwerking zal zijn. Ik wil nóg meer CTOs helpen groeien met hun bedrijf.