SoftwareCaptains

View Original

Je wil met mij samenwerken. Hoe doen we dat?

Goeiedag, ik ben Tom.

Je kan hier veel lezen over hoe je kan samenwerken met je softwareteam. Ik schrijf deze artikels om je zoveel mogelijk inzicht te geven in hoe softwareontwikkeling in zijn werk gaat. Hopelijk heb je er iets aan.

De artikels zijn natuurlijk algemeen. Je moet die nog toepassen op je eigen situatie. Je kan dat zelf doen. Het kan ook dat je graag hulp hebt om mijn ervaring rond softwareontwikkeling in te zetten in jouw bedrijf. Hoe doen we dat dan?

Stap 1: Telefoon

Laat ons eerst een keer telefoneren. Schets me waar je mee zit. Als ik je niet kan helpen, breng ik je in contact met mensen die dat wellicht wel kunnen. Als je uitdaging aansluit bij mijn expertise (het ontwikkelen van softwareproducten), wil ik een keer met je afspreken.

Stap 2: kennismakingsGesprek

Anderhalf tot twee uur praten we over waar je staat, wat je wil bereiken, en welke uitdagingen je ziet in de verdere ontwikkeling van je softwareproduct. Klanten vertellen mij vaak dat ze in dit gesprek al nieuwe inzichten opdoen. Onlangs bood een klant na afloop zelfs spontaan aan om te betalen voor dat gesprek, omdat ie al zoveel bijgeleerd had.

Stap 3: Analyse

Op basis van dat kennismakingsgesprek doe ik je een voorstel voor een diepere analyse van je softwareontwikkelingsproces. Dat voorstel zal een vaste prijs hebben. Het doel van die analyse is dat ik heel goed begrijp hoe je team en je bedrijf in elkaar zit, welke zaken heel goed gaan, en waar er verbetering mogelijk is. Hiervoor praat ik ook met je teamleden.

Na twee weken krijg je van mij een verslag met wat ik geleerd heb, en wat ik je aanbeveel om verder te kunnen gaan. In dat verslag staan een aantal dingen die je zelf al heel goed wist. Er staan ook dingen in die je wel aanvoelt, maar nooit verwoord kreeg. En je mag je aan een paar verrassingen verwachten. Het verslag en de aanbevelingen bespreken we samen.

Stap 4: Uitvoering

Met de aanbevelingen kan je zelf aan de slag, of ik sta je bij in de uitvoering ervan. Als je mijn hulp verkiest, bezorg ik je een voorstel met een vaste prijs en een vaste timing. Ik ga aan de slag met je team, maar ook met jou.

Stap 5: Afscheid

Na drie maanden kan je verder zonder mijn hulp. Als je wil, blijf ik voor je bereikbaar voor raad en advies.

Tijd voor actie

Klinkt je als muziek in de oren? Je kan me contacteren via 0475 28 17 62 of tom@tomklaasen.be. Leer je liever op je eigen tempo van mijn ervaring? Schrijf je in op mijn mailinglist en je krijgt een mailtje wanneer een nieuw artikel verschijnt.